Dit is de Voice App Store van Google Assistant en Alexa

Dit is de Voice App Store van Google Assistant en Alexa

 

Google Assistant heeft een eigen ‘voice app store’ waar alle actions staan vermeld. Klik hier om zelf te kijken. Amazon heeft uiteraard ook zo’n app store voor Alexa Skills.

Ik vergelijk deze Voice App Stores altijd met een traditionele app store, zoals Google Play en de Apple App Store. Je kunt zoeken op onderwerpen en deze actions dan activeren. Als ik zeg ‘talk to CNN’ dan hoor ik vervolgens ‘Sure here’s CNN’ de bekende leader van CNN en dan krijg ik de keuze tussen het laatste nieuws of special content. Kies ik het laatste nieuws, dan krijg je dus, heel verrassend, het laatste nieuws te horen.

Voor bedrijven is Voice de kans om voorop te lopen en een domein te claimen dat geldt niet alleen voor nieuws organisaties maar eigenlijk voor alles. Reizen, bankieren, verzekeren, radio, het weer, koken, educatie, kunst, boeken, tijdschriften etc. Daarnaast heb je dan nog de categorie fun/spelletjes en natuurlijk shopping. Google heeft voor shopping speciale Actions die je kunt koppelen aan een bestaand account bij een winkel. Op die manier kun je heel gemakkelijk en veilig boodschappen of andere spullen bestellen met je stem.


Dit nieuwsbericht wordt je aangeboden door Prappers Media

Prappers werkt voor de grootste apps van Nederland.

Voice Search Digital is onderdeel van Prappers Media. Wij bereiden bedrijven voor op de spraakgestuurde toekomst met het ontwikkelen van Voice strategieen, Voice apps, Actions voor Google Assistant en Skills voor Amazon Alexa. in App Marketing.

Prappers Media werkt o.a. voor Blendle, ANWB, NPO, Rabobank, ABNAmro, Aegon, Van Den Assem en Prenatal.

Meer weten?

Wil je weten hoe je jouw bedrijf kunt voorbereiden op de spraakgestuurde VOICE toekomst? Of hoe wij jullie mobiele app kunnen laten groeien? Vul hieronder je gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Naam en/of bedrijf

E-mail

Bericht
Hou je niet van contact formulieren? Stuur ons dan een email hello@prappers.com