Wat is een goede naam voor je app?

Wat is een goede naam voor je app?

1 juli 2016 App Store Optimalisatie Tips 0

Een goede naam verzinnen voor je app is moeilijk, zeker omdat Apple en Android gebruikers kunnen kiezen uit meer dan drie miljoen apps om te installeren op hun mobiele telefoon.

De app naam en het icoon is het eerste wat mensen zien van je app als ze zoeken in de app stores. In dit artikel geven we drie tips voor een goede app naam. De beste namen zijn makkelijk te spellen, en dat is dan weer essentieel voor zoek marketing. Daarnaast zijn de beste namen goed uit te spreken, wat belangrijk is voor mond tot mond reclame.Goede_app_naam

1. Duidelijk en Kort

Zorg ervoor dat als je de naam hoort mensen in ieder geval een beetje snappen waar de app voor bedoeld is. Het beste kun je een combinatie maken van meerdere woorden die de functionaliteit omschrijven, zo ben je uniek en duidelijk.

Daarnaast is het belangrijk dat je naam kort is en goed leesbaar. Namen die alleen uit hoofdletters bestaan converteren minder goed, het beste werkt het als je de naam in zogenaamd Camel Case schrijft. Je helpt de lezer bij het uitspreken van het woord door in het woord nog een hoofdletter toe te voegen.

Voorbeelden:

BuienRadar
InstaGram
SnapChat
ParkMobile

Als je toch kiest voor een naam die niet een functionaliteit omschrijft dan moet hij zo creatief zijn dat het beter is dan de associatie die mensen automatisch hebben met het woord.

2. Ken je doelgroep

Je doelgroep kennen is niet alleen voor de functionaliteit van je app belangrijk maar ook voor de naam. Welke zoekwoorden gebruiken ze en in welke taal zoeken ze. Ervoor zorgen dat je herkenbaar bent en blijft hangen zal potentiƫle downloaders van je app helpen om je app te vinden. Check ook altijd welke keywords concurrerende apps in dezelfde categorie gebruiken.

3. Verschil tussen app naam en app titel in de stores

De naam van je app is daadwerkelijke naam die verschijnt onder het app icoontje als mensen de app hebben geĆÆnstalleerd op hun mobiele telefoon. De app titel is de naam die je invoert in de app stores, deze app titel telt in belangrijke mate mee in de zoekresultaten. Apple en Google hanteren beide andere voorwaarden waaraan deze apptitel moet voldoen.

Zie hieronder voorbeelden van goede app titels van onze klanten:

ANWB Onderweg – Verkeer, parkeren en tanken
NPO 3FM – Music Starts Here
Prenatal – Zwangerschap app

Prappers is marktleider in app store optimalisatie, wij zorgen ervoor dat een app goed wordt gevonden en wordt gedownload. Meer informatie?

Vul het formulier hieronder in en ontdek wat wij kunnen doen voor jouw app:

CONTACT FORMULIER

Doe zoals de grootste apps van Nederland en begin met app promotie via Prappers Media. Meer weten over hoe wij kunnen helpen jullie app te laten groeien?

Vul hieronder het formulier in, en wij nemen zsm contact op!

Naam en/of bedrijf

E-mail

Bericht
Hou je niet van contact formulieren? Stuur ons een email via hello@prappers.com of
bel 020-893 2400