Scoor beter in de App Store met iOS 11

Scoor beter in de App Store met iOS 11

25 september 2017 App Store Optimalisatie 0

De Apple App Store is met de introductie van iOS 11 compleet vernieuwd. Deze verandering van de App Store is van grote invloed op App Store Optimalisatie. Het wordt nog belangrijker dat je app goed gevonden en ontdekt wordt. De belangrijkste reden hiervoor is dat er minder apps direct zichtbaar zijn in de zoekresultaten en op de nieuwe ‘today’ homepagina.

De belangrijkste veranderingen

1) Nieuwe today home pagin: strikte scheiding tussen apps en games
2) Andere app product pagin: met een subtitel en informatie over ranking en rating
3) Uitgebreidere zoekfunctie, waarbij je minder resultaten ziet (goed scoren op keywords wordt dus nog belangrijker)

Nieuwe today pagina


De ‘today’ tab is er voor bedoeld dat je elke dag terugkomt naar de App Store. Er staan verhalen op die samengesteld zijn door redacteuren van apple. Je leest er over nieuwe app releases en over ‘voor premieres’. Uiteraard staat er ook een app of the day en een game of the day op en kun je je laten inspireren om meer apps te downloaden. Of zoals Apple het zo mooi kan zeggen: “Stories share Appleā€™s unique perspective on apps and games and how they impact our lives, using artwork, videos, and developer quotes to bring your apps to life.”

Elk element van je App Store product pagina is van invloed op de ‘ranking’ van je app. Met iOS11 komen er nog meer mogelijkheden bij om je app te laten zien met extra app previews, localization en extra tekst velden.

Nieuwe product pagina


App naam
De app mag nog maar uit 30 tekens bestaan, voorheen was dit 50

Subtitle
Dit is een nieuw onderdeel, en verschijnt direct onder de appnaam. Ook de subtitel mag bestaan uit 30 tekens. Apple moedigt app eigenaren aan om de subtitel regelmatig te veranderen en aan te passen aan de fase waarin de app zich bevind.

App Previews
De app previews zijn video’s die de functionaliteit van de app laten zien. De previews mogen 30 seconde duren en moeten laten zien hoe je er app er uit ziet terwijl je hem gebruikt. In iOS11 mag je maximaal drie previews uploaden, dit was er maar 1. De app previews verschijnen als eerste plaatje op de product homepage van je app. Screenshots komen pas na de app previews. App previews spelen direct en automatisch af maar eerst zonder geluid.

App Screens
Ook in iOS 11 mag je nog steeds maar vijf screenshots van de app toevoegen.

Omschrijvingstekst
De eerste zin van de omschrijvingstekst wordt nog belangrijker, deze zie je namelijk altijd zonder dat je eerst op lees verder moet klikken.

Promotion text
Staat nu boven de omschrijvingstekst, zodat je direct kunt zien wat er nieuw is.

Nieuwe zoekpagina


De zoekpagina is compleet verandert waardoor het nog moeilijker wordt om op te vallen. De belangrijkste verandering is dat er nog maar 2 apps te zien zijn per zoekterm voordat je moet gaan scrollen. Inzicht in zoekgedrag en goede zoekwoorden worden dus nog belangrijker. Het gebruik van keywords blijft beperkt tot 100 tekens, vraag Prappers om advies over het beste gebruik van keywords.

Profiteer van de veranderingen van iOS11

Bel of mail ons nu:
contact

Vul het formulier hieronder in en ontdek wat wij kunnen doen voor jouw app:

CONTACT FORMULIER

Doe zoals de grootste apps van Nederland en begin met app promotie via Prappers Media. Meer weten over hoe wij kunnen helpen jullie app te laten groeien?

Vul hieronder het formulier in, en wij nemen zsm contact op!

Naam en/of bedrijf

E-mail

Bericht
Hou je niet van contact formulieren? Stuur ons een email via hello@prappers.com of
bel 020-893 2400