Voor NPO Radio 2 hebben we de App Store Optimalisatie (ASO) uitgevoerd, en vervolgens een specifieke campagne om via de Google Play Store en Apple App Store meer app installs te genereren. Voor de NPO is bereik van de juiste doelgroepen belangrijk, dit begint met vindbaarheid binnen Google Play en Apple App Store. We zijn begonnen met een specifieke optimalisatie gericht op de DJ’s en de Top 2000.

DE UITDAGING
Doel is het bereik inzichtelijk maken en de het gebruik van de app van NPO Radio 2 laten groeien.
ONZE OPLOSSING
Het implementeren van een attributie en tracking oplossing zodat duidelijk wordt welke traffic source de beste gebruikers levert. Een campagne via het Prappers Publisher Netwerk gericht op nieuwe gebruikers van de app.
Een specifieke campagne gericht op het gebruik van de app waarbij we via in-app bannering drie DJ’s promoten met een call2action om op dat moment te gaan luisteren. Gedurende de dag wisselde we banners van Gerard Ekdom, Gijs Staverman en Ruud de Wild.
RESULTAAT
Gedurende de campagne een stijging van het aantal organische downloads van 23%.
Stijging van 19% van het aantal DAU (Daily Average Users) sinds start van de Prappers campagne en 41,6% is een lifetime loyal user (gebruikt de app meer dan drie keer).