Nieuwe app van Belastingdienst voor Aangifte – PRAPPERS

Nieuwe app van Belastingdienst voor Aangifte

Het is maart en dat betekent dat de Belastingdienst een nieuwe app heeft uitgebracht om aangifte te doen over vorig jaar (2017). De Aangifte 2016-app kun je dus van je toestel verwijderen en de nieuwe kun je installeren. De grootste verandering is naast een aantal optimalisaties het feit dat je de app niet voor je aangifte kunt gebruiken als je je huis hebt verhuurd via Airbnb, dit kon vorige jaar nog wel.

Qua opzet is de Aangifte 2017-app redelijk hetzelfde als de 2016 versie. De app is nu ook geschikt voor de iPhone X, je kunt dus ook FaceID gebruiken. Touch ID werkte al in de vorige versie. Bij het openen van de app kies je een vijf cijferige pincode, waarna je inlogt met je DigiD en je je aangifte kunt doen. Aangifte doen via de app is zoals gezegd niet voor iedereen geschikt, je kunt hem niet gebruiken als je:

Niet het hele jaar dezelfde fiscale partner had.
Uw woning gekocht of verkocht hebt in verband met aftrekbare kosten.
Een restschuld voor een vroegere eigen woning had.
Uw woning tijdelijk verhuurde, bijvoorbeeld via Airbnb.
Een onderneming had.
Inkomsten uit overige werkzaamheden had.
In het buitenland woonde.
Inkomsten uit of bezittingen in het buitenland had.
Co-ouder was en uw minderjarige kind niet op uw adres ingeschreven stond.
Aftrekposten wilt opgeven, zoals giften, zorgkosten of studiekosten.

Download de app hier voor Android
Download de app hier voor iOS

Dit nieuwsbericht wordt je aangeboden door Prappers

Prappers is partner in App Marketing. Wij zorgen voor meer app gebruikers, hogere retentie van app gebruikers en/of meer inkomsten uit app gebruikers. Dit doen we door het aanbieden van verschillende app marketing services, zoals app store optimalisatie en app install campagnes. Wij werken voor de apps van o.a. Blendle, ANWB, NPO, Aegon en Prenatal.

Meer weten?

Wil je meer weten hoe wij jouw app kunnen laten groeien? Vul hieronder je gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Naam en/of bedrijf

E-mail

Bericht
Hou je niet van contact formulieren? Stuur ons dan een email hello@prappers.com